Recepty z muchovníku – ilustrační obrázek
Potřebujeme:
Na piškotové těsto:
- 6 vajíček,
- po 6 lžic cukru a mouky,
- 1 kypřící prášek
K náplni:
- 15 dkg cukru,
- 3 dcl vody,
- 1 citron,
- 1 pomeranč,
- 2 skořice (celé),
- 10 semínek hřebíčku,
- 25 dkg muchovníku
Příprava:
K piškotové těsto na pěnu utřeme žloutky s cukrem, následně smícháme s moukou a pak kypřícím práškem. Přidáme pěnu z bílků, a upečeme na 160-170 ° C na plechu vyloženém pečícím papírem.
K náplni z cukru a vody uvaříme sirup, přidejme strouhanou kůrku z citrónu a pomeranče. Nyní přidáme celou skořici a hřebíček. 5 minut necháme vřít, pak přecedíme.
Muchovník uvařme v cukrové a skořicové vodě.
Hotovou piškot rozřežeme na 3 pláty. První plát dejme do hluboké nádoby, polijeme sirupem a nanesme polovičku muchovníkového pyré.
Na to dejme následující plát, polijeme sirupem, nanesme muchovníkové pyré, a pak umístíme i poslední plát a polijeme sirupem.
Dejme do ledničky několik hodin, aby se chutě sloučily. K vychladlému muchovníkovému piškotu dáme kuličky a polijeme čokoládovou polevou.